London Festival of Architecture 2024

The London Festival of Architecture (LFA) är en arkitektur- och stadsutvecklingsfest som äger rum varje juni i hela London. Festivalens uppdrag är att öppna upp diskussioner kring arkitektur, testa nya idéer samt upptäcka och lyfta fram nya talanger inom branschenNytt för i år är deras “Grannskapsprogram” som hyllar specifika områden, stadskärnor och stråk. Fokus i Grannskapsprogrammen ligger på det hyperlokala – i form av kulturarv, kreativitet, platsspecifik karaktär och människorna som formar dem.

Festivalen är till för alla med ett intresse för Londons arkitektur och byggda miljö, och den förenar allmänheten med professionen.

LFA är…

FESTLIG. Sedan sina början 2004 har festivalens uppdrag alltid varit att fira god design, London som en global knutpunkt för arkitektur.

MÄNSKLIG. Festivalen firar inte bara byggnader, den firar även mellanrummen och människorna som besöker, bor och verkar där.

INKLUDERANDE. LFA är leds av evenemangsarrangörer som tror på kraften i samarbete med människorna som lever, formar och verkligen känner London.

AKTUELL. Festivalen utvecklas varje år och håller sig uppdaterad med tiden. Sedan 2004 har varje tema alltid svarat mot aktuella världsfrågor och utmaningar som alla står inför.

Läs mer »»»