Broken windows theory – skadegörelsen kostar Karlskronahem en miljon

kungsmarken

Kungsmarken i Karlskrona. ”Några av åtgärderna som Karlskronahem tar till för att försöka få ner skadegörelsen är att använda sig av vaktbolag, utföra reparationer snabbt och att genomföra trygghetsvandringar” P4 Blekinge

Ett välvårdat bostadsområde som är helt, rent och snyggt upplevs också  som tryggt och säkert. ”The broken windows theory” går ut på att ett trasigt fönster måste lagas snabbt. Annars slås fler fönster sönder, vilket gör att området verkar vara okontrollerat. Det i sin tur leder till fler brott och mer otrygghet. Det här en form av nolltolerans i förvaltningen av bostadsområden/stadsmiljöer för att skapa ökad trygghet i ett område. Karlskronahem har genom ett medvetet arbete kring skadegörelse och vardagsbrott sett att skadegörelsen kostar bolaget en miljon om året.
Läs mer >>>