Land of Hope and Glory: Tack för ett framgångsrikt 2018 och Gott nytt år!


Land of Hope and Glory från Last Night of the Proms 2009. Last Night of the Proms är avslutningskonserten av säsongens promenadkonserter, Promenade Concerts, och hålls alltid andra lördagen i september i Royal Albert Hall, London. Den sänds även i direktsändning på storbildsskärmar i ett flertal städer i Storbritannien. Wikipedia

BIDs ger sådan service som kommuner förväntas ge men inte förmår, och öppnar möjligheten för fler att ge mer. År 2017 avslutades med BID-briefing tillsammans med dåvaeande civilminister Ibrahim Baylan och miljöminister Karolina Skog med anledning av Nina Lundströms (L) förslag om en svensk BID-lag – motion 2017/18:363 -. Motionen fick dessvärre avslag i riksdagen men efter valet 2018 har det startats lokala varianter av BIDs (Main Street Programs) i Stockholm, Göteborg och Malmö. Tydligast är satsningen från Stockholms stad, där den högsta politiska ledningen, genom finansborgarrådet Anna König Jerlmyr, storsatsar med piloter på bland annat Sergels torg och Medborgarplatsen. Vi höjer glasen och skålar för för ett glatt 20 som ett banbrytande år för svensk platsutveckling.

Gott nytt år!

Torbjörn Lindstedt, BIDs in Sweden