Villa Strömsfors – alldeles, alldeles underbar disponentvilla i jugend från 1907

1

Villa Strömsfors byggdes som disponentvilla åt Strömsfors bruk under början av förra seklet. Den vackra och välbevarade jugendvillan har 20 rum och byggdes under åren 1907-1908.

6Villan var för sin tid mycket modern och den värmdes upp med både kakelugnar och centralvärme. I huset fanns en varmvattenpanna för centraluppvärmning, 38 radiatorer samt elektricitet. Inredningen var mycket påkostad och väggarna dekorerades med gipspilastrar, väggpaneler och kolonner i ek.

2

Villa Strömsfors härbärgerade disponentfamiljen Nylander och vissa kontorsfunktioner åt bruket. Sedan familjen Nylanders sista familjemedlem flyttade ut 1978 har villan haft några få ägare fram till dagens ägare/familj som ägt fastigheten sedan 1994.

Kontakta fastighetsmäklaren för visning och mer information:  www.evstockholm.se

8