Regenerativ platsutveckling – övergivna byggnader kan återuppstå och få ett nytt liv


Gården Där Nol i byn Fastnäs i norra Klarälvdalen.

Välkommen till Platsutveckling Think Tank!

Hur kan vi se våra kulturhistoriska miljöer som tillgångar i utvecklingen av stadsmiljöer, orter och platser? Vad bidrar kulturmiljö – och naturvården med i den cirkulära ekonmin och i det hållbara regenerativa samhällsbyggandet? Med Platsutveckling Think Tank önskar vi starta ett offentligt samtal kring kulturarvet och platsutveckling. I framtiden kommer Platsutveckling Think Tank att ha sin bas på den tidigare övergivna gården Där Nol i byn Fastnäs i norra Klarälvdalen men med anledning av pandemin arrangerar vi digitala möten under våren 2022.

Regenerativ platsutveckling – övergivna byggnader kan återuppstå och få ett nytt liv

datum: torsdagen den 20:e januari 2022
tid: 19-20
hur: digitalt via zoom-länk
anmälan: thinktank@platsutveckling.se

Till vårt första möte, torsdagen 20/1 kl 19-20, har vi bjudit in Linnea Öjes och Lennart Larsson som nyligen påbörjat arbetet som projektledare för en inventering av ödehus i norra Värmland. Linnea Öjes har en bakgrund som trädgårdsmästare (ni kan följa hennes arbete på gården Tuggeliet via Instagram frutuggeliet) och Lennart Larsson arbetar även som förenings- och evenemangskoordinator i Hagfors kommun. Under de senaste åren har inventeringar av ödehus blivit väldigt populärt i många av landets kommuner. I Värmland pågår inventeringar av ödehus i åtta av regionens 16 kommuner.

Nyfiken på Platsutveckling Think Tank? Vänligen anmäl dig med förnamn och efternamn via thinktank@platsutveckling.se

Allt gott och väl mött! 

Hans Johnsson och Torbjörn Lindstedt, Platsutveckling Think Tank 

Think Tank – en mer eller mindre lös sammanslutning av skribenter och intellektuella som har som syfte att påverka den politiska opinionen. Wikipedia